(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roláda z mletého bůčku

Potřebné ingredience
Masová směs:1kg dvakrát umletého libového bůčku* 1/4 l mléka* sůl,pepř, 3 vrchovaté lžíce solamylu Náplň:na másle usmažíme nařídko 4 vajíčka (aby byla lesklá a ještě trochu tekoucí),přidáme hrášek a najemno nastrouhanou mrkev (dle chutí možno přidat uzeninu,kapii...) a trochu osolíme
Postup přípravy
Veškeré ingredience dobře smísíme a necháme do druhé dne v chladu odpočinout.
Masovou směs si rozdělíme na dvě části (já většinou dělám 3 menší rolády takže rozdělím na 3 části) a rozetřeme na navlhčenou igelitovou podložku (se směsí jde krásně pracovat,když si navlhčíte ruce).Na rozetřenou masovou směs natřeme náplň a pomocí igelitové podložky svineme do rolády,navlhčenou rukou uhladíme,uzavřeme oba okraje a opatrně přeneseme do pekáčku,lehce podlijeme vodou a pečeme cca při 150°C do krásného zezlátnutí kůrky
Masovou směs si rozdělíme na dvě části (já většinou dělám 3 menší rolády takže rozdělím na 3 části) a rozetřeme na navlhčenou igelitovou podložku (se směsí jde krásně pracovat,když si navlhčíte ruce).Na rozetřenou masovou směs natřeme náplň a pomocí igelitové podložky svineme do rolády,navlhčenou rukou uhladíme,uzavřeme oba okraje a opatrně přeneseme do pekáčku,lehce podlijeme vodou a pečeme cca při 150°C do krásného zezlátnutí kůrky

masová směs

igelit který slouží jako podložka

rozetřená masová směs

náplň
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé